Miért tenyészet

Soha ne keverd a tenyésztőt, a szaporítóval!

Egy hím és egy nőstény állat összeengedésével bárki tud kicsiket szaporítani.

A származást garantáló okmányt adó törpenyuszi tenyészetben nem azért van szükség hogy lebegtetni tudjuk hogy van papírunk róla, hanem hogy tudjuk hogy egészséges alomból született, kik a szülei, fajtatiszta-e, foghibás- e, van e valami rejtett betegsége, tehát jó ha tudjuk a származását.

A szaporító nem biztosít minden nyuszi számára külön ketrecet,(ezzel is lényeges költséget megspórolva) hanem a nyuszik tömegét egy ketrecben tartja és azoknak mikor van kedvük, szaporodnak.

Bizony a nyuszik olyan állatok, akiknek folyamatosan van kedvük, így el lehet képzelni hogy nincsenek tekintettel arra, hogy egy azonos vérvonalú a másik nyúl. Ekkor születnek olyan nyuszik akik 3- 4 hónapot élnek majd sajnos a betegségek, (amiket kívülről mi nem tudunk megállapítani) miatt szeretett nyuszinktól el kell búcsúzni.

Tehát nem érdemes bedőlni a pár ezer forinttal kevesebbért árult nyuszi láttán, ha hosszútávra szeretnél egészséges nyuszit.

Tudod a nyuszik 8-10 évig is elélhetnek. Sokáig a szerető társunk lehet, ha figyelünk rá és elegendő szeretetet adunk neki, viszont szeret ő is!